ІНФОРМАЦІЯ ПРО СТАЛИЙ РОЗВИТОК У ЗВІТІ ПРО УПРАВЛІННЯ - Озеран, Алла (Сталий розвиток економіки, 2024)
Директива 2464 про корпоративну звітність у сфері сталого розвитку, яка набула чинності з 1 січня 2023 року, та прийняті у липні 2023 року європейські стандарти сталого розвитку встановили однакові для всіх країн Європейського Союзу вимоги до розкриття інформації з питання сталого розвитку. Україні, як державі-кандидату на членство в ЄС, необхідно адаптувати національні нормативні акти до європейського законодавства. Дослідження десяти найбільших за обсягом виручки у 2022 році підприємств України показало, що половина з них застосовують для звітування про сталий розвиток затверджений Мінфіном України звіт про управління. У статті запропоновано зміни у визначення звіту про управління, що наведено у Законі України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», аби підкреслити, що він містить інформацію про сталий розвиток. Також рекомендовано орієнтовану структуру і зміст звіту про управління з урахуванням вимог Директиви 2464.