МЕХАНІЗМИ ДЕРЖАВНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ БЕЗВІДХОДНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БІОПАЛИВ В УКРАЇНІ - Вовк, Валерія (Сталий розвиток економіки, 2024)
Статтю присвячено актуальним питанням державного стимулювання розвитку державно-приватного партнерства (далі – ДПП) у сфері впровадження безвідходних технологій для виробництва біопалив на переробних та сільськогосподарських підприємствах Вінницької області та України. Досліджено теоретичні основи здійснення ДПП, визначено його переваги для держави та бізнесу. Проаналізовано кількість договорів, укладених на умовах ДПП, які реалізуються, а також розподіл угод ДПП за секторами станом на 01.01.2024 р. Виокремлено основні принципи здійснення ДПП для реалізації проєктів в сфері енергоефективності та безвідходного виробництва. Розроблено механізм здійснення ДПП у сфері впровадження безвідходних технологій для виробництва біопалив в Україні, а також Систематизовано чинники, які необхідні для забезпечення успішної реалізації цих проєктів. Запопоновано механізми державного стимулювання розвитку ДПП у сфері впровадження безвідходних технологій для виробництва біопалив.