ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ БІЗНЕС-СТРУКТУР НА ОСНОВІ КРЕАТИВНОСТІ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНЦІЙ - Петриняк, Уляна; Івахів, Юрій (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті розглянуто економічні категорії, а також теоретико-методичні характеристики системи управління бізнес - структур на основі креативності ключових компетенцій. Обґрунтовано стратегії управління підприємств, які роблять обопільний вплив з боку зовнішніх та внутрішніх факторів в бізнесі, де частина інтелектуальних і творчих ресурсів інвестується в галузі. Дані фактори реалізують не ізольований вплив, а системний вплив, що збільшує наслідки впливу окремого компонента. Досліджено, що в якості ключової компетенції бізнес-структури розглядають вміння формувати та впроваджувати знання персоналу, а також розширення сфер діяльності підприємств.