БУХГАЛТЕРСЬКА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА: ЗМІСТ І СТРУКТУРА - Кучеренко, Тамара; Оляднічук, Наталія; Крачок, Людмила (Сталий розвиток економіки, 2024)
У статті обґрунтовано потребу дослідження змісту та структури бухгалтерської інформаційної системи як певної наукової теорії. Проаналізовано та систематизовано існуючі в науковій літературі підходи зарубіжних і вітчизняних науковців до розуміння сутності і значення сучасної бухгалтерської інформаційної системи. Визначено мету, особливості формування й структуру бухгалтерської інформаційної системи. Запропоновано авторське визначення поняття «бухгалтерська інформаційна система», під якою розуміється множина взаємопов’язаних елементів, принципів, правил, процедур, що використовуються в процесі формування бухгалтерської інформації, утворюють єдине ціле, взаємодіють із зовнішнім і внутрішнім середовищем та між собою, та відповідають потребам соціально-економічного розвитку суспільства.