ГІБРИДНІ МОДЕЛІ УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ - Мартиняк, Ірина; Бакушевич, Іванна (Сталий розвиток економіки, 2024)
Стаття присвячена вивченню особливостей управління проєктами, пов’язаних із впровадженням у практику ідей сталого розвитку одночасно із використанням концепції цифрової економіки. Визначено, що пріоритетним напрямом розвитку сьогодні є втілення концепції подвійного переходу, тобто одночасного запровадження зелених та цифрових технологій в діяльність економічних суб’єктів. Виділено особливості підходів до управління проєктами, які виникають під впливом цифровізації та сталого розвитку. Проаналізовано особливості поєднання водоспадної та гнучкої моделей управління проєктами у гібридні моделі для забезпечення більшої ефективності та гнучкості реагування на вимоги зовнішнього середовища. Запропоновано напрями вдосконалення гібридної моделі управління проектами, шляхом врахування викликів подвійного переходу як на стадії планування та контролю, так і на кожному із Agile-спринтів.