ОЦІНКА ВПЛИВУ СОЦІАЛЬНО-ВІДПОВІДАЛЬНИХ ІНВЕСТИЦІЙ НА СТАЛІСТЬ ТА СТАБІЛЬНІСТЬ ЕНЕРГЕТИЧНОГО СЕКТОРУ - Шевердін, Олександр (Сталий розвиток економіки, 2024)
Статтю присвячено питанням визначення впливу соціально-відповідальних інвестицій на сталість та стабільність енергетичного сектору. Розглянуто особливості формування поняття соціально-відповідального інвестування, а також передумови їх збільшення в контексті забезпечення цілей сталого розвитку. Визначено кількісні та якісні критерії складники оцінки впливу соціально-відповідальних інвестицій в енергетичному секторі, відзначено характеристики соціально-відповідальних інвесторів, які здійснюють інвестиції у проєкти сталого розвитку. Проаналізовано потенціал соціально-відповідального інвестування на найближчу й стратегічну перспективу в контексті економічного та декарбонізованого переходу у використанні джерел енергії. Наведено особливості впливу війни в Україні на розвиток енергетичного сектору, окреслено напрями відновлення та модернізації з урахуванням впливу соціально-відповідального інвестування.